JanKoWeb: Android - Android: DGT GTD a Toodledo

Android: DGT GTD a Toodledo

Pro správu úkolů jsem dlouhou dobu používat GoogleTask, ale nevyhovovaly mi. Pak jsem četl o systémů GTDhttp://www.mitvsehotovo.cz/ (video - Petr Mára o GTD). Nejdříve jsem tomu moc nevěřil, ale od té doby, co jej používám, se mnohem lépe soustředím na práci a organizuji svůj čas.

Zkoušel jsem hodně aplikací, nejlepší mi ale přišlo Toodledo, zejména ale Android aplikace DGT GTD . Na první pohled se mi zdála zbytečně komplikovaná (brutálně;-) ), ale nakonec po vyzkoušení mnoha jiných jsem se k ní vrátil a jsem s ní nadmíru spokojen.

Klíčová věc systému GTD je fakt, že mozek má sloužit k přemýšlení a ne k pamatování si úkolů. Jakmile mě napadne zajímavá myšlenka, zapisuji ji do mobilu. Každý den večer projdu INBOX (funguje jako mailová schránka - nápady jen rychle během dne zapíši, až večer pak třídím a plánuji) - každý úkol zařadím do příslušné priority, stavu, kontextu atd., co je třeba. Často se mi stane, že večer zjistím, že je to vlastně hloupost a úkol zruším. Dřív se mi stávalo, že jsem těmito úkoly zbytečně zabíjel čas.

Vřele doporučuji.

Online: http://www.toodledo.com/

Android aplikace: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dg.gtd.android.lite&hl=en

Řešení problémů

Barvy kontextu - http://dgtale.uservoice.com/forums/103615-general/suggestions/2151839-use-selected-context-colors.

Rubrika Android | Tagy čas, Gtd | Čt 05.12.2013 | 3072x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Čas je nejlepší soudce a trpělivost nejlepší mistr."

Guy de Pourtales