JanKoWeb: Android - Android: nákup aplikace na Android marketu (play.google.com) u Mobil.cz

Android: nákup aplikace na Android marketu (play.google.com) u Mobil.cz

Pro nákup placené aplikace na play.google.com můžete buď využít vložení kreditní karty nebo platby mobilem. Tento návod je pro platbu mobilem (kreditem mobilu), u Mobil.cz (u ostatních operátorů se bude jen mírně lišit aktivace plateb mobilem v Nastavení vašeho účtu).

V prvé řadě si rozmyslete, zda opravdu má smysl danou aplikaci kupovat. Existuje často alternativa zdarma, stačí jen hledat. Pokud jste se rozhodli pro zakoupení:

1. krok - aktivace placení mobilem (m-platba)

Přihlaste se na https://samoobsluha.mobil.cz / menu Platby - m-platba. Zde si nastavte požadovaný limit (kolik vaše aplikace stojí) a službu aktivujte.

Aktivace m-platby
Aktivace m-platby

2. krok - v mobilu

V mobilu otevřete aplikaci "Obchod play", najděte požadovanou aplikaci, kterou chcete koupit a stiskněte Koupit. Pak už se jen musíte proklikat potvrzeními, zadat znovu heslo k Vašemu účtu Google (kvůli vyšší bezpečnosti) a potvrdit platbu. Ukázka při zakoupení výborného přehrávače Music Folder Player:

3. krok - kontrola

Zkontrolujte, zda aplikace funguje a v https://samoobsluha.mobil.cz opět deaktivujte platby mobilem (z důvodu bezpečnosti).

Poznámka - jednou zaplacená aplikace je svázána s Vaším Google účtem, nikoli s daným telefonem. Pokud byste tedy o mobil třeba přišli, nebo si koupili druhý, na nový ji již budete mít také zakoupenu.
Rubrika Android | Tagy Android, Zakoupení | Čt 07.09.2017 | 722x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Čas je nejlepší soudce a trpělivost nejlepší mistr."

Guy de Pourtales