JanKoWeb: Počítače a IT - Opera: automatické skrývání lišty
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den proti hluku.


Opera: automatické skrývání lišty

Jak na automatické skrytí lišty v Opeře.

Použití Lišty voleb spouštění

Lišta voleb spouštění se (pokud je povolena v Nastavení) zobrazuje jen pokud kliknete do adresního řádku. Její modifikací si tak můžete vytvořit pohodlnou spouštěcí lištičku pro bookmarklety nebo nejčastěji využívané stránky (záložky), která se bude automaticky skrývat.

Přizpůsobení Lišty voleb spouštění
Přizpůsobení Lišty voleb spouštění

Použití s bookmarklety

Zkopírování záložky do Lišty voleb spouštění, která se automaticky schovává (zobrazí se jen, pokud kliknete do adresního řádku), je možné pouze v módu editace lišty. Pokud se na lištu budete snažit zkopírovat záložku mimo tento mód, zobrazí se symbol zákazu.

Zvolte tedy na liště pravým / Přizpůsobit / Přizpůsobení vzhledu a v tomto módu můžete záložky na lištu zkopírovat (tažením).

POZOR: v liště nesmí obsahovat uvozovky, jinak se nespustí (asi kvůli definici tlačítka). Váš bookmarklet tedy ve zdrojovém kódu uvozovky nesmí obsahovat. Nahraďte je proto, pokud je to možné, apostrofy (escapovat nepomáhá).

Odstranění tlačítka je možné přes pravým / Přizpůsobit / Odstranit z lišty. Editace je možná zřejmě pouze odstraněním, editací v záložkách a novým zkopírováním.

Zkopírování bookmarkletu
Zkopírování bookmarkletu ze záložek do Lišty voleb spouštění

Upravené tlačitko

Další možností, jak vytvořit automaticky schovávající se lištu, je použít některé úpravy tlačítka - viz Auto-hide toolbars in Opera (EN), kde najdete i několik připravených tlačítek.

Rubrika Počítače a IT | Tagy Opera, Autohide, Lišta | Ne 08.04.2012 | 2242x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Člověk má tři cesty, jak moudře jednat. Nejprve přemýšlením, to je ta nejušlechtilejší cesta. Druhá cesta vede napodobováním, ta je cestou nejlehčí, a třetí cesta, zkušenosti, je tou nejtvrdší."

Konfucius