JanKoWeb: Počítače a IT - Unable to locate document on my Google Drive
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den svobody tisku.


Unable to locate document on my Google Drive

Dnes se mi stalo, že při postupném stahování dvou souborů z Google Drive (webového rozhraní) ze sdílené složky se druhý nestáhl (neoznačil jsem oba a dal stáhnout, ale z kontextového menu dal Download jeden po druhém, takže stahování v Chrome začalo paralelně).

Po chvíli mi bylo divné, že jej stále nemám v počítači a přes webové rozhraní jsem zjistil, že jej v adresáři nevidím. Začal jsem tedy pátrat kde je a vyvolal boční panel Recent acivity, ve kterém bylo vidět, že soubor byl mnou před malou chvilkou "removed". 

Bylo mi to divné, tak jsem si říkal, jestli jsem se nepřeklikl a místo Download z kontextového menu dal Remove. Tak jsem zabrousil do koše, ale nic. Vrátil jsem se zpět do adresáře a Recent activity a klikl na odkaz na soubor, dostalo se mi ale jen hlášky "Unable to locate document with ID...".

Našel jsem podobnou chybu na fóru Unable to locate document on my Google Drive–Fórum služeb Google, ale tam se jednalo o souběh odstranění souboru majitelem.

Nakonec soubor zachránilo to, že kolega používá na Windows Google Drive klienta - ten sice už automaticky stihl soubor taky odstranit, ale naštěstí jej kolega ještě našel ve Windows koši.

Do dneška jsem tedy Google Drive věřil jako zálohovacímu nástroji. Myslím, že si ale začnu dávat větší pozor.

Myslím si, že se jedná o nějaký bug při takovémto způsobu stahování, normálně totiž vždy při stahování více souborů používám výběr pomocí checkboxů a pak stažení jako zipu. Proto doporučuji opatrnost.

Rubrika Počítače a IT | Tagy Google | Po 14.07.2014 | 3038x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Čím více toužím něco udělat, tím méně tomu říkám práce."

R. Bach