JanKoWeb: Projekty - Syntéza kytary - skladba Show Must Go On

Syntéza kytary - skladba Show Must Go On

Jako semestrální práci na Základy zpracování signálů jsem dělal pomocí Matlabu syntézu kytarového doprovodu skladby Show Must Go On od skupiny Queen.

Popis skladby

Na začátku uslyšíte bubnovou část předfilmové znělky 20th Century Fox. Místo famfáry se ale k mikrofonu hned na to dostane šílený kytarista, který se bude snažit zahrát rozloženými akordy předehru ke skladbě Show Must Go On. Poté, co ji přehraje, omrzí ho akordy rozkládat a po vzoru originálu začne hrát akordy „sekaně“.

A protože je to kytarista velmi pilný, začne do toho ještě nohami hrát hlavní melodii skladby na pilu. Následuje krátká pauza a aby měli posluchači přehled, kdy byla skladba nahrána, zahraje kytarista na konci ještě Cimrmanův motiv pondělí. Zahraje však úterý a proto se již bez akordového podkladu opraví.

Celé vystoupení je zakončeno mohutnou patetickou kodou (nelekněte se).

Syntéza

Vzorkovací frekvence nastavena na 44100Hz, kvůli lepšímu zvuku. Zvuk pily, která je použita pro hlavní melodii, je vytvořen pomocí vibrata s aditivní syntézou. Jednoduchá simulace bicích je pomocí filtrační syntézy a samotná kytara je vytvořena za pomoci Karplusova–Strongova algoritmu

Soubor ke stažení

Syntéza kytary - skladba Show Must Go On

Rubrika Projekty | Tagy Queen, Syntéza, Kytara, Signály, Matlab | Čt 31.12.2009 | 3056x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Naděje je stav ducha, který dává smysl našemu životu."

V. Havel