JanKoWeb: Recenze - Freeman John: Fotografie v praxi
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den proti hluku.


Freeman John: Fotografie v praxi

Velká kniha formátu A4 o 254 stranách na leštěném papíru je velmi těžká, ale plná barevných fotografií. Je sice určena hlavně pro klasickou (kinofilmovou) fotografii, ale inspiraci v ní najdou jistě i příznivci digitální fotografie,

Osobně jsem po této knize sáhl, když jsem  si chtěl přečíst něco o kompozici a i když jsem se zprvu vyděsil, že jsem si nevšiml, že je pro kinofilm, byl jsem posléze mile překvapen. Některé technické aspekty sice člověk fotící na digitální fotoaparát či zrcadlovku může vypustit.

Kniha obsahuje velké množství fotografií, na kterých autor ilustruje různé postupy - zejména správnou kompozici. Kniha je rozdělena do několika kapitol, podle probíraných témat (fotografie lidí, přírody, města...).

Kniha sice obsahuje velké množství inspirace, osobně mám ale raději styl příkladu a protipříkladu - tedy ukázku například špatné a dobré kompozice. Člověku pak v paměti toho uvázne více. Proto se mi třeba líbí styl, jakým knihy (posléze web) o fotografii píše Ondřej Neff.

Vyhledat titul: Městská knihovna Praha
Rubrika Recenze | Tagy Fotografie, Kompozice | Čt 14.06.2012 | 870x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Člověk má tři cesty, jak moudře jednat. Nejprve přemýšlením, to je ta nejušlechtilejší cesta. Druhá cesta vede napodobováním, ta je cestou nejlehčí, a třetí cesta, zkušenosti, je tou nejtvrdší."

Konfucius