JanKoWeb: Zábava - Easter eggs aneb když se programátoři baví

Easter eggs aneb když se programátoři baví

Virtuální easter eggs jsou skryté části programů, které se vyvolají většinou nějakou šílenou kombinací uživatelského zásahu a přivodí spuštění nějaké veselé vylomeniny...

Přehled easter eggs

Asi nejobsáhlejší přehled easter eggs nejen v programech naleznete na doméně eastereggs.com (anglicky). Naleznete tam tedy easter eggs nejen v softwaru, ale i ve filmech, hudbě i knihách...

Příklady easter eggs na internetu

Seznam

Pokud si na portálu seznam.cz zakládáte nový email, při zadávání hesla se podle jeho délky upravuje hláška "bezpečnost hesla". Pokud je heslo delší než 10 znaků, je označeno za velmi silné. Když si heslo zvolíte s něco kolem 50 znaky, je označeno za "hustodémonsky krutopřísné";-)

Google

Když například do Google zadáte hledat řetězec "find chuck norris" a stisknete tlačítko Zkusím štěstí, Google na první pohled nenajde žádný výsledek. Podle vtipů o Chucku Norrisovi si totiž Chuck najde Vás! ;-)

Podobně funguje hledání hesla "Answer to Life the Universe and Everything", které jako první vrátí kalkulačku Google s výsledkem 42 (jedná se o narážku na Stopařova průvodce po galaxii).

Přehled dalších easter eggs vyhledávání od Google (EN; tlačítko I'm feeling lucky je na českém Google pod názvem Zkusím štěstí) a easter eggs úpravy stránky Google.

Rubrika Zábava | Tagy Easter eggs, Chuck norris | Ne 11.07.2010 | 4545x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Rozlišujte mezi pocity a myšlenkami."

M. Rosenberg