JanKoWeb: Zábava - IE versus FF - u mě vede Opera;-)
jankoweb.wz.cz
Den Slunce a světový den svobody tisku.


IE versus FF - u mě vede Opera;-)

Liška Majkrosoftí Internet Explorer a Mozzila Hořící liška aneb dva rivalové na půdě internetových prohlížečů...

Nejsem přehnaným příznivcem ani jednoho z nich, osobně používám program Opera USB, s níž jsem velmi spokojen i možná díky vestavěnému mail klientu... Snad o to víc mě rozesmál obrázek, na kterém je Firefox jako liška zakouslá do loga IE ;-)

Jak jsem již předeslal v titulku, já osobně používám Operu. Hlavním důvodem je to, že je nejrychlejší. Liška se při startu zřejmě snaží uhasit, IE 7 si taky dává na čas (na Vistách; no, ony to asi nejvíc brzdí právě ty Visty). (mimochodem, našel jsem důkaz, že Firefox padá a jak jsem psal výše, Firefox je také velmi líný)

Samozřejmostí (ne jako u IE) jsou velmi rozsáhlé možnosti uživatelských úprav ať už v základní verzi, nebo pomocí pluginů... Výborná je postranní lišta, na které si můžete psát poznámky, mít otevřené oblíbené odkazy, správce stahování, emaily, rss zdroje...

Onen vestavěný mail klient, který se v Opeře nachází, ušetří také mnoho času, protože vyhledávání ve zprávách je díky indexování také velmi svižné.

Bohužel, není všechno zlato co se třpytí. I Opera má pár věcí, které ji zrovna na kráse moc nepřidají. Jednou z nich je třeba trochu chybné zobrazování některých stránek - ovšem otázka je, zda za to může Opera nebo tvůrce daného webu... Osobně jsem si na to zvykl, když se něco mi nedaří, pustím ke slovu konkurenci;-)

Rubrika Zábava | Tagy IE, Opera, Firefox, Prohlížeče | Ne 01.03.2009 | 1396x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Každý je ochoten udělat nesmírné množství práce, pokud se nejedná o práci, kterou by měl udělat teď hned."

R. Benchley