JanKoWeb: Ze života - Air Bank aneb sbohem, Česká spořitelno
jankoweb.wz.cz
Světový den laboratorních zvířat.


Air Bank aneb sbohem, Česká spořitelno

Banky nemám rád. Měl jsem účet u České spořitelny a iritoval mě jakýkoli kontakt s ní. Při zakládání účtu se odkudsi vynořila podivná paní, nabízející lidem čekající na odbavení (a musím podotknout, že jsem tam čekal asi 15 minut) nějaké pojištění. (co to sakra?) Nic. 

Chování úřednice bylo hodně neprofesionální. Když tam něco datlila, neřekla, co dělá, neřekla, jak dlouho to bude trvat. Nabídka Spořitelny byla dost nepřehledná - je super, že budu mít tři věci zdarma (bankomat, odchozí platby, internetové bankovnictví), ale ksakru - nevidím jediný důvod, proč by to zdarma být nemělo z principu (navíc reklama na jejich stránkách byla lživá - jedna z položek, která byla volitelná, tam byla napsána jako implicitní, dokonce jsem si jim stěžoval a bylo to nějak zamluveno). A otvírací doba, když něco potřebujete na pobočce? Vemte si volno!

Mno, co mě nejvíce iritovalo, bylo každoroční dokazování studia. Ano, za ISIC je 200,-, ale jak jsem si spočítal, ono to tak tak pokryje poplatky, které si milá banka strhá za příchozí platby (brigáda, stipendia...).

Inu, jednou jsem se díval do bankovnictví a popadl mě opět vztek. Poplatek za příchozí platbu, poplatek za platbu z jiné banky. Co to sakra je? Může mi někdo vysvětlit, proč když už té zatracené bance svěřuji své peníze, ona si s nimi čile obchoduje, proč sakra jí za to ještě mám něco platit?

Klid. Naštěstí mi skončil jeden účet od rodičů a byl jsem postaven před to, najít si spořící účet, kam to převést. Po chvilce vyhrála Air Bank. Moc jsem ji zprvu nevěřil, ale říkal jsem si, že horší jak ve Spořitelně to být nemůže.

Air Bank měla otevřena do 21:00 (pravda, v jednom obchodím centru), přišel jsem tam 20:40 a ptal se, zda by ještě šel založit účet. O 10 minut později jsem naprosto spokojen odcházel.

Krásné prostředí, nenásilná hudba, žádné reklamy a prospekty jako ve Spořitelně. Otevřená místnost, profesionální úřednice, která o každém svém kroku informuje, všechno vysvětluje.

Smlouva na 5 stran A4, velkým písmem. Žádné drobné dodatky, lidská řeč. Ceník na 1 A4. Žádné skryté poplatky, žádné tlusté brožury, kterým se říká ceník.

Karta do jednoho týdne. Odchozí, příchozí platby, výběry z bankomatu zdarma, samozřejmě. Pravda, není jich mnoho, ale dá se vybírat za 10,- z terminálu Sazky. Za to jsem ochoten zaplatit.

Skvělé přehledné stránky, výborná komunikace.

Sbohem, ČSAS.

Rubrika Ze života | Tagy Banka | Pá 11.10.2013 | 987x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Domnívám se, že politik může říkat pravdu a žít v souladu se svým svědomím. Já se o to alespoň snažím."

V. Havel