JanKoWeb: Ze života - Iniciativa za férové ceny mobilního volání a dat v ČR
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den památek a sídel.


Iniciativa za férové ceny mobilního volání a dat v ČR

Neomezené mobilní volání za 300,- měsíčně jde, jen ne pro obyčejného člověka; v sousedních státech je volání například od T-Mobile téměř o polovinu levnější - srovnejte http://mobil.idnes.cz/mobilni-revoluce-cislo-2-0wi-/mobilni-operatori.aspx?c=A160926_143057_mobilni-operatori_jm). Nenechme si už štípat dříví na hlavě!

Zajímavá je iniciativa za férové ceny volání (Nechceme předražené mobilní volání) na Facebooku - https://www.facebook.com/Nechceme.predrazene.mobilni.volani/. Možná si řeknete, že je to k ničemu, ale přesně to tyhle společnosti chtějí. Podle mého názoru to ale má cenu - čím více se o tom bude mluvit, tím větší tlak na mobilní společnosti bude. Pokud tedy s myšlenkami souhlasíte, diskutujte o tom s přáteli, sdílejte, pište, odcházejte za lepšími nabídkami.

O tom, že jak nemám rád společnost T-Mobile jsem tu už psal hodněkrát (Proč si myslím, že T-Mobile je náš nejhorší operátor a jak od něj odejít? (rozcestník)). Ceny neomezeného mobilního volání a dat jsou v ČR ale u všech tří mobilních operátorů stále ve srovnání s našimi sousedy velmi vysoké. Tyhle korporace totiž nemají prakticky žádnou motivaci k tomu, přestat odírat svoje řadové zákazníky.

Dlouhodobě mě osobně třeba iritují podpultové nabídky operátorů (širší kontext například http://mobil.idnes.cz/operatori-uz-zase-maji-podpultove-tarify-f19-/mobilni-operatori.aspx?c=A151220_212319_mobilni-operatori_jm). Už pár let to funguje tak, že jako zákazník platíte jak mourovatí. A když vás to přestane bavit a seberete konečně odvahu změnit operátora - ejhle. Nabídne vám třeba o polovinu nižší cenu! Tohle chování se mi hrubě nelíbí, protože využívá toho, že řada lidí nemá moc o možnostech změny operátora potuchy a hlavně se ho bojí jako něčeho neznámého (vím o čem mluvím, členy rodiny jsem přemlouval několik měsíců).

Zajímavý počin je i krok Brněnské radnice - http://www.brno-stred.cz/mobilni-operatori-nestoji-o-zakazniky-z-brna-stred-ferovy-nenabidl-ani-jeden-z-nich-radnice-se-pta-proc. Uvidíme, co se z toho ještě vyvrbí, je ale dobré, že se proti tomu konečně někdo velmi výrazně postavil.

Rubrika Ze života | Tagy T-mobile, Mobil, Mobilní volání | St 07.12.2016 | 743x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"An engineer thinks that his equations are an approximation to reality. A physicist thinks reality is an approximation to his equations. A mathematician doesn't care."

?