JanKoWeb: Ze života - Karta se obrací aneb výhodné nabídky operátorů

Karta se obrací aneb výhodné nabídky operátorů

Už je tomu déle, kdy jsem psal článek Obchodní manýry pana T-Mobileho aneb inteligence lidí nezná mezí o operátorech, kteří mi skoro co měsíc vnucovali "výhodnější" tarif volání. Od těch dob se leccos změnilo. Například já změnil operátora;) Nyní jsem u mobil.cz, T-Mobile mi dal pokoj, ale začali mi volat z Vodafonu, kvůli registraci na vodafoneparku.

Pravda, jejich taktika je o dost slušnější než u T-Mobile, představí se, oslovují mě jménem atd. Nicméně stejně mě to ještě naposledy trochu vytočilo, když si nenechali vysvětlit, že jejich tarif nechci;)

Ale dnes se karta obrátila:-D Místo, abych byl po hovoru s operátorkou vytočený já, je tomu přesně naopak. Já umírám smíchy a vytočená je ona;)

Bylo to zajímavé - včera mi zvonil mobil a po zvednutí mi jen půl minuty hrála nějaká hudba. Dnes to číslo volalo znovu a ejhle - někdo z Vodafonu (nebo spřáhlé firmy). Že protože mám registraci na vodafoneparku, získávám obrovskou výhodu (T-Mobile vždycky tvrdil přímo, že jsem vyhrál).

Moji obvyklou taktiku posledních měsíců, nesouhlasit s tím, že je hovor monitorován (dobře vím, že to není jen kvůli jejich monitoringu, ale lze tak i uzavřít smlouva; kamarád takhle na dva roky přišel k nevýhodnému tarifu, protože to odkýval, když mu volali a on zrovna něco dělal; což je ostatně jejich taktika), operátorka skousla s tím, že tedy záznam vypne. To mě překvapilo, že mi vyšla vstříc.

Dobrá. Začala tedy, jestli používám tarif nebo předplacenku. Protože čas je drahý, chtěl jsem jej ušetřit oběma a rovnou jsem asertivně řekl, že pokud mi chce nabízet nějaký tarif, nemám zájem, protože jsem spokojený s tím co mám a že telefon skoro nepoužívám (což je pravda). Nato mi odpověděla, že ale předplacenka je hrozně nevýhodná, že tarifem bych mohl ušetřit náklady. Tak jsem znovu zopakoval, že prakticky žádné nemám (provolám opravdu málo).

Tak zkusila, jestli třeba aspoň někdo ze známých (všímáte si toho, že se nejdřív prezentovala, že výhodu mám já, ale jak to tak vypadá, má ji vlastně kdokoli, hlavně, když se někomu vnutí a zaháčkuje jej nevýhodnou smlouvou s paušálem). Tak jsem řekl, že o nikom nevím. Což ji dožralo a docela nasupeně ukončila rozhovor.

A já dostal záchvat smíchu...

Rubrika Ze života | Tagy Mobil | Út 10.02.2015 | 819x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"K tomu, abychom mohli empatii dávat, potřebujeme ji sami dostávat."

M. Rosenberg