JanKoWeb: About - Být či nebýt: na čem to tu vlastně běží?
jankoweb.wz.cz
Světový den duševního vlastnictví.


Být či nebýt: na čem to tu vlastně běží?

Článek o redakčním systému, který stojí za těmito stránkami...

Na čem to tu běží?

Celé tyto stránky běží na mém vlastním redakčním systému, JanKo's RS. Programoval jsem jej postupně po dobu asi jednoho roku a sem tam ještě něco upravím či přidám.

Technologie

Systém využívá technologie HTML, CSS, JavaScriptu, PHP a SQL. Snažím se o validitu a přístupnost. Odkazy jsou tvořeny jako SEO friendly.

Nové články můžete odebírat pomocí RSS.

Zajímavé prvky

Administrace

Administraci mám vyladěnou zcela na míru, po přihlášení mohu jednoduše editovat všechny zásadní texty na webu online odkudkoli.

Editor pro tvorbu článků jsem si napsal také sám, je velmi jednoduchý a přehledný, ale není WYSIWYG, jsou s tím jen problémy.

Galerie

Galerii jsem si programoval také sám, protože v době, kdy jsem ji chtěl, se mi žádná GNU nelíbila. Je udělána bez použití databáze a nejzajímavější jsou asi funkce pro automatické vytvoření galerie z hierarchie složek, obsahujících obrázky, načítání metadat z obrázků (typ fotoaparátu, expoziční čas, ohnisko...) a vkládání komentářů.

Obsahuje modul pro zobrazování náhodného obrázku v pravém info sloupci.

Kalendář akcí

Kalendář akcí umožňuje upozorňovat na zajímavé akce. Mým původním záměrem bylo, udělat jej veřejný (aby každý mohl přidat zajímavou událost), ale z bezpečnostních důvodů z toho nakonec sešlo.

Myšlenky

Myšlenky v pravém sloupci jsou udělány jednoduše tak, že při první návštěvě daný den dojde k náhodnému výběru citátu z textového souboru.

Lze získat JanKo's RS na Váš web?

Ne. Udělejte si svůj, je to zábavné;-) A nebo využijte některé GNU, je jich spousta - viz třeba tento přehled i s online demy.

Rubrika About | Tagy RS, CMS, Redakční systém, Powered | Pá 07.01.2011 | 5937x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Nejjistější způsob, jak zdvojnásobit své peníze, je přeložit je napůl a strčit je do kapsy."

K. Hubbard