JanKoWeb: Android - Android: aplikace pro podporu cvičení, meditace a relaxace

Android: aplikace pro podporu cvičení, meditace a relaxace

Logování a sledování postupu cvičení

Hiit interval timer - možnost udělat si vlastní workouty s časováním. Používám na cvičení zad, které je pro mě moc pomalé;) (takže jsem bez této aplikace cvičil vždy méně než jsem chtěl, takhle mě to pěkně vede a já se místo počítání mohu soustředit jen na techniku cvičení).

Log My Workout - možnost vytvoření a logování vlastních sestav cvičení. Vřele doporučuji.

Workout Flow - sledování progresu cvičení.

Cvičení

VirtuaGym - velmi hezký program cvičení, synchronizující se s online aplikací. Pro začátečníky dostačující, pro pokročilé asi takřka nutné koupit plnou verzi. Cvičení jsou animována a aplikace Vás během nich vede.

Sworkit - výborný soubor cvičení na doma, který jde generovat náhodně, aby se cvičení neomrzelo.

7min Full Workout - krátké cvičení pro každý den.

Sledování času

Multiple Stopwatch Timer - šikovné stopky, které dělají statistiku a lze vytvořit více sledovaných činností (tagů). Lze použít pro běhání apod.

Stopwatch Calendar - stopky, které zaznamenávají celkové denní časy v hezkém kalendáři. Lze též přidat několik tagů. 

Relaxace

Meditation Timer - velmi šikovná aplikace, doporučuji. Lze nastavit délku relaxace (a subkroky) a hudbu jako podklad. Na widgetu potom můžete sledovat, kolik času jste daný den a měsíc relaxaci věnovali. Osobně používám pro cvičení jógy, kterou cvičím jako začátečník zatím podle nahrávky. Vytvořil jsem si tedy několik relaxací s mp3 nahrávkou a sledování pokroku mě velmi motivuje a posiluje.

Buddhist Meditation Trainer - aplikace pro připomenutí meditace, zároveň ale umožňuje několik levelů délky meditace, které automaticky nabízí podle Vašeho "zlepšování".

Meditation Assistant Free - hezká a praktická aplikace, pro logování meditačních sezení.

Dýchání

Paced Breathing - velmi šikovná aplikace pro chvíle stresu, doporučuji. Nastavíte si délku nádechu, zadržení dechu a výdechu (pro rychlé odbourání stresu je dobré 4s nádech, 4s zadržení, 4s výcech a 1s zadržení) a délku cvičení. Vizuálně ukazuje fázi dechu, případně (a to doporučuji) lze zapnout zvuk a nechat se vést se zavřenýma očima pomocí tónů. Pro uklidnění je to skvělá věc, osobně ve stresu i když vědomě dýchám, dlouho to nevydržím a tato aplikace je velmi nápomocna.

Peaceful Breathing Lite - pokud by se Vám nelíbila předchozí, tato má prakticky stejnou funkčnost, ale mnohem neintuitivnějším nastavením.

Prana Breath - cvičení dýchání se statistikou a mnohými dalšími funkcemi.

Další aplikace

LifeLogger - lze přednastavit logované položky. Nicméně samotný zápis je trochu zdlouhavý (moc klikání). Lze ale exportovat data.

Pedometer Plus - nejúspornější aplikace jako krokoměr, nicméně nefunguje spolehlivě a při překlopení načítá nesmysly. Obsahuje ale hezký graf pokroku.

Rubrika Android | Tagy Relaxace, Meditace, Cvičení | Út 14.05.2013 | 4903x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Naděje je stav ducha, který dává smysl našemu životu."

V. Havel