JanKoWeb: Počítače a IT - Činnost zařízení nelze v tomto okamžiku ukončit
jankoweb.wz.cz
Den Slunce a světový den svobody tisku.


Činnost zařízení nelze v tomto okamžiku ukončit

Kdy a proč dostane uživatel Windows při odpojování USB zařízení hlášku: "Činnost zařízení nelze v tomto okamžiku ukončit. Pokuste se ukončit činnost zařízení později."

Výše uvedené hlášení systém vyšle, jestliže se při kliknutí na ikonu "Odpojit zařízení" s připojeným zařízením ještě pracuje. Pomineme-li případ, že z něj něco stahujeme či na něj něco ukládáme a nevšimli jsme si, že proces ještě běží, je nejčastějším zdrojem této hlášky nějaký program, který se zařízením pracuje.

Příkladem může být otevřený správce souborů (Total Commander, Salamander, Průzkumník Windows...) se zobrazeným diskem zařízení.

Řešení

Nejčastěji stačí ukončit všechny programy, které se zařízením mohou pracovat. Pokud to nepomáhá, doporučuji postupovat dle návodu na tomto fóru (EN).

Co když ani to nepomáhá?

Před časem se mi stalo, že mi výše uvedeným způsobem nechtěl odpojit externí HDD. Vyzkoušel jsem všechny postupy výše, ale neuspěl jsem. Až jsem nakonec náhodou objevil, že se jedná o službu jednoho programu - Tag2Find. Běžel totiž v tichosti na pozadí a po odstřelení ve správci procesů (Ctrl+Atl+Del) - polozka T2Find.exe (či nějak tak, už si nejsem jist) - se problém podařilo vyřešit. Záhy jsem na fóru programu zjistil, že se jedná o bug programu.

Rubrika Počítače a IT | Tagy Odpojení, USB, Windows | Pá 12.11.2010 | 5406x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Každý je ochoten udělat nesmírné množství práce, pokud se nejedná o práci, kterou by měl udělat teď hned."

R. Benchley