JanKoWeb: Počítače a IT - Kindle: tipy a triky, zejména RSS a poslání stránky z Chrome
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den proti hluku.


Kindle: tipy a triky, zejména RSS a poslání stránky z Chrome

RSS do Kindle

https://app.keendly.com/feeds - automatické zasílání vybraných RSS z Inoreaderu nebo Feedly a dalších služeb. Zdarma. Lze nastavit čas, kdy se každý den články pošlou do Kindle. Já používám https://www.inoreader.com/ (je přehlednější než Feedly, což jsem používal dříve), takže to mám propojené s tím.

Existuje i další služby, ale mají vždy nějaký háček (např. http://reabble.com/, případně upravit si https://www.wpmayor.com/convert-partial-rss-feeds-full-text/, http://fivefilters.org/content-only/).

Poslání html stránky do Kindle

https://chrome.google.com/webstore/detail/send-to-kindle-for-google/cgdjpilhipecahhcilnafpblkieebhea - oficiální rozšíření pro Chrome, které aktuální stránky přepracuje pro lepší zobrazení v Kindle a pošle ji tam.

Existují i služby jako http://sendtoreader.com.

Vědecké využití

Pokud používáte Mendeley ke čtení vědeckých článků, existuje nástroj https://www.kinsync.com, který synchronizuje články s Kindlem.

Nastavení

Doporučuji projet podle https://blog.root.cz/petrkrcmar/kindle-paperwhite-uzitecne-tipy-a-finty/.

Rubrika Počítače a IT | Tagy Kindle, Ebook, čtečka | Pá 05.05.2017 | 762x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Člověk má tři cesty, jak moudře jednat. Nejprve přemýšlením, to je ta nejušlechtilejší cesta. Druhá cesta vede napodobováním, ta je cestou nejlehčí, a třetí cesta, zkušenosti, je tou nejtvrdší."

Konfucius