JanKoWeb: Počítače a IT - Notifikace mailu na T-Mobile

Notifikace mailu na T-Mobile

Už dlouhou dobu využívám služby přeposílání části mailu na mobil, kterou T-Mobile nabízí zdarma a již několikrát jsem se setkal s tím, že mnozí lidé tuto praktickou možnost také používají, ale neumí ji správně nastavit, takže se jim zasílá jen zpráva o tom, že jim nějaký mail přišel (tzv. notifikace). Podívejme se, jak z této služby dostat maximum a stále zdarma.

#EDIT 18.06.2011 (10h): notifikace mailu na T-Mobile končí k 30.6.2011. O alternativě sepíši samostatný článek.

Příprava

K tomu, abyste mohli využívat služby níže, musíte mít u T-Mobile svoje mobilní telefonní číslo a k němu aktivovanou emailovou adresu (pokud nemáte mail aktivovaný, zaregistrujte se na stránkách T-Mobile).

Pokud již účet máte zřízen, přihlaste se do něj na stránkách T-Zones.

Nastavení posílání části mailu

Po přihlášení na T-Zones klikněte na tlačítko Email a více. V dalším textu již počítám s tím, že se v této sekci nacházíte.

Posílání notifikace na mobilní telefon lze udělat jednoduše pomocí filtrování příchozí pošty (Nastavení / Filtry), kdy jako akci zvolíte notifikaci. To je ale pouze zpráva o tom, že Vám nějaký mail přišel, o obsahu se moc nedozvíte.

Pokud ale použijete Nastavení / Filtry / Nový Black White-List, objeví se nabídka, ve které můžete zároveň omezit zprávy, které se budou přeposílat na mobil (já mám například podmínku na předmět, který nesmí obsahovat slova, která často obsahuje spam).

Založení tohoto filtru způsobí, že z příchozího mailu (resp. dle omezení, která nastavíte) Vám bude přicházet formou SMS přibližně 100 prvních znaků.

Nastavení přeposílání části mailu
Nastavení přeposílání části mailu

Forma zprávy

Posílaná zpráva je odesílána z brány (takže jako číslo odesílatele se vždy zobrazuje 3312). Formát samotné zprávy pak je:

adresa@uzivatele.czS:Predmet-Samotny zacatek mailu o delce priblizne 80 znaku coz neni zas tak malo...

Takže lze získat vcelku dobrý přehled o tom, kdo a proč píše.

Rubrika Počítače a IT | Tagy SMS, Mail, T-Zones, Notifikace | Čt 13.05.2010 | 3994x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Naděje je stav ducha, který dává smysl našemu životu."

V. Havel