JanKoWeb: Počítače a IT - Proč používat Twitter? A jak na něm udělat svoje seznamy?
jankoweb.wz.cz
Den Slunce a světový den svobody tisku.


Proč používat Twitter? A jak na něm udělat svoje seznamy?

Twitter jsem začal používat, protože je výborný pro bleskové zprávy - příspěvek tam má jen 140 znaků, takže mě to nutí být stručný. Lze používat i #hashtagy, pro lepší hledání.

Twitter jsem začal používat při povodních před několika lety. Na rozdíl od jiných médií a sítí, zde jsem dostával nejnovější informace řádově rychleji než kdekoli jinde. Letos jsem se pak rozhodl využít Twitter pro rychlé články na Jankowebu. Lze na něm i vyhledávat. 

Rychlé a přehledné aktuální dění

Druhá věc, která mě vedla k oprášení účtu, je zpravodajství. V dnešní době je člověk zahlcen informace a má několik možností - sledovat oblíbený zpravodajský server/médium. Tam je riziko, že bude nasávat informace zkreslené zdrojem. Další možností je sledovat více serverů/médií, což je ale velmi časově náročně. A asi poslední možností je odříznout se od médií, což mi ale docela nebezpečné. Ano, jsou tací, kteří razí myšlenku, že důležitou informaci mi jednou kdyžtak někdo řekne osobně.

Já osobně dlouho hledal, jak zůstat v obraze o dění kolem sebe, ale přitom nemuset trávit čtením zpráv desítky minut denně. Twitter je z toho hlediska zcela ideální. Dáte si sledovat zpravodajské servery a ty vám na 140 znacích servírují výtah z jejich portálů. Navíc tím, že je to sociální síť, máte i informace o tom, jak se který článek lidem líbil.

Seznam na Twitteru

Twitter umožňuje vytvořit si i seznam sledovaných zdrojů - Profil/Seznamy. Při zakliknutí Sledovat můžete kliknout na ozubené kolečko vedle a uložit si daný zdroj do seznamu. Když potom seznam otevřete (Profil/Seznamy) a vyberete daný seznam, můžete si jeho adresu dát do oblíbených. Já tak mám udělaný seznam pro zprávy, technické novinky a ostatní:) Hodí se to.

Navíc Seznam jde udělat i veřejný nebo soukromý.

Seznamy na Twitteru (Profil/Seznamy)
Seznamy na Twitteru (Profil/Seznamy)
Přidání na seznam
Přidání na seznam
Rubrika Počítače a IT | Tagy Twitter, Vychytávky | So 03.12.2016 | 740x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Každý je ochoten udělat nesmírné množství práce, pokud se nejedná o práci, kterou by měl udělat teď hned."

R. Benchley