JanKoWeb: Recenze - Anthony Horowitz: Horory na dobrou noc 1
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den pro bezpečnost a zdraví při práci.


Anthony Horowitz: Horory na dobrou noc 1

První díl Hororů na dobrou noc obsahuje celkem 9 příběhů. Určeny jsou především mladším čtenářům, hlavními hrdiny jsou většinou děti.

V příběhu Vana figuruje stará viktoriánská vana, ve které se voda mění v cosi, co koupající děcí...

V příběhu Vražedný fotoaparát se zase dostaneme na bleší trh, kde je k mání fotoaparát za podivně nízkou cenu. Asi tušíte proč. Nicméně závěr je... No, přečtěte si sami.

V dalším příběhu - Kulový blesk - hraje hlavní roli poškozený počítač, který získá schopnost věštit budoucnost.

V Nočním autobusu se zase vozí podivně bledí pasažéři po místních hřbitovech a v příběhu Harietin hrůzný sen, kdy se jedna neposlušná dívka dostane na večeři do restaurace... Moc nadšená z toho ale asi nebude...

V příběhu Strach se dostaneme na anglický venkov, kde si to místní příroda "vyříká" s jedním neomaleným městským klukem...

Kariéra v počítačových hrách zase přináší nejen virtuální realitu do života jednoho líného chlapce. 

V příběhu Muž se žlutou tváří hraje hlavní roli "porouchaný" automat na fotografie a v příběhu Opičí ucho, který je asi nejhumornější ze všech, se čtenář dozví, jak hluchota může poznamenat i takovou kouzelnou věc, jako právě opičí ucho...

Autor dovede velmi bryskně hrát se čtenářovou obrazotvorností. Napětí se většinou objevuje už po pár řádkách a udržuje se až do konce, kde přehází v drtivé většině příběhů v dost nečekanou a často až humornou pointu.

Velmi se mi líbilo, že příběhy mají většinou dost nečekanou pointu. Navíc obsahují i mnoho černého humoru, takže čtenář si odnese celkově velmi zajímavý zážitek.

Vydalo nakladatelství BB art, 2009, Praha. Kniha má 147 stran.

Velmi se mi líbilo, že příběhy mají většinou dost nečekanou pointu. Navíc obsahují i mnoho černého humoru, takže čtenář si odnese celkově velmi zajímavý zážitek. Příběhy jsem četl jedním dechem a mohu je jen doporučit.

Vyhledat titul: Městská knihovna Praha
Rubrika Recenze | Tagy Horor, Napětí | Ne 13.05.2012 | 1102x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Raději bych pohořel na něčem, co dělám s chutí, než se úspěšně zhostil něčeho, co nesnáším."

G. Burns