JanKoWeb: Vzdělání - Knihovna Václava Havla - online dostupné spisy a nahrávky
jankoweb.wz.cz
Mezinárodní den proti hluku.


Knihovna Václava Havla - online dostupné spisy a nahrávky

"Knihovna Václava Havla byla založena po vzoru prezidentských knihoven v USA a je jedinou institucí svého druhu v Evropě. Slouží k dokumentaci, výzkumu a propagaci života, díla a myšlenek Václava Havla: dramatika, bojovníka za svobodu, organizátora české a středoevropské nezávislé kultury, vězně svědomí, vůdce sametové revoluce roku 1989, československého a českého prezidenta, „českého mýtu“ a jedné ze světových morálních autorit 20. století." [citace z http://www.vaclavhavel-library.org]

Elektronická verze knihovny se nachází na adrese http://www.vaclavhavel-library.org, kde najdete nejen elektronické verze Havlových spisů a her v PDF, stejně jako audio záznamy volně ke stažení. Najdete tam také i další informace o jeho životě.

Digi archiv

V knihovně Václava Havla je také sekce digi archiv, kde je možné vyhledávat dokumenty, nahrávky i další materiály dle klíčových slov, období, jazyka a dalších kritérií.

Hlavní stránka digitálního archivu
Hlavní stránka digitálního archivu - stručný popis
Rubrika Vzdělání | Tagy Václav Havel, Spisy, Audio, Myšlenky, Prezident, Česká republika | Út 20.12.2011 | 2113x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Člověk má tři cesty, jak moudře jednat. Nejprve přemýšlením, to je ta nejušlechtilejší cesta. Druhá cesta vede napodobováním, ta je cestou nejlehčí, a třetí cesta, zkušenosti, je tou nejtvrdší."

Konfucius