JanKoWeb: Počítače a IT - Záloha DVD pomocí programu DVD Shrink
jankoweb.wz.cz
Světový den koktejlu.


Záloha DVD pomocí programu DVD Shrink

Div Shrink je freewarový program určený pro zálohování DVD nosičů. Zvládá zálohovat nejen datová média, ale i filmy či hudbu.

O programu

DVD Shrink je software sloužící k záloze DVD. Výstupním formátem je uložení DVD na pevný disk například v podobě tzv. image, souboru ISO nebo třeba ve formě video souboru avi (u video DVD).

Nespornou výhodou programu DVD Shrink je, že umí v řadě případů obejít kryptovací ochranu komerčních nosičů, takže lze použít i k zálohování takových to disků.

Program také umožňuje při zálohování upravit velikost výsledného souboru datovou kompresí.

Program je samozřejmě zdarma.

Zálohování DVD - postup

Zvolte File / Open Disc (případně posledně otevřený). Nejdříve proběhne analýza DVD (trvá pár desítek vteřin) a poté si DVD můžete prohlédnout v módu Full-Disc.

V módu Re-Autor můžete označit stopy, které chcete uložit a přetáhnout je do okénka Re-autored DVD.

Nastavte kompresi (karta Compression Settings) - doporučuji Custom radio a zvolit nejnižší hodnotu. Poté zvolte Backup - Select Backup target zvolte požadovaný adresář nebo disk a OK. Disk se začne ripovat na disk o čemž budete informováni okénkem na pozadí.

Odkazy

Stažení DVD Shrink (freeware).

Rubrika Počítače a IT | Tagy DVD, Záloha, Filmy, ISO | Ne 17.01.2010 | 2447x

Náhodné články

Tento web jsem zakládal na střední, v roce 2008. Je zde hlavně archiv mé tvorby.

Aktuální věci publikuji kvůli úspoře času na Twitter.

Honza

"Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovídám: o republice samostatné, svobodné, demokratické, o republice hospodářsky prosperující a zároveň sociálně spravedlivé, zkrátka o republice lidské, která slouží člověku, a proto má naději, že i člověk poslouží jí. O republice všestranně vzdělaných lidí, protože bez nich nelze řešit žádný z našich problémů – lidských, ekonomických, ekologických, sociálních a politických."

V. Havel